Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem ellenzék kell ide, hanem emberek
  2013-12-20 09:17:21, péntek
 
 
Nem ellenzék kell ide, hanem emberek

december 19., csütörtök 19:30
43 434

Tüntettek Horváth András mellett, aki ellen nyomoz a rendőrség.
Horváth nem volt ott, de azt üzeni, nem adja fel.
Alig néhányan álltak ki mellette.
Épp ezért működhet a megfélemlítése.

Amikor a Legfőbb Ügyészség épülete felé tartottam, ahova a Horváth András melletti tüntetést szervezték, azon gondolkodtam, mégis mire volt ez jó. Mintha a rendőrség direkt akarta volna felszítani az indulatokat. Ugyan mi értelme az otthonában zaklatni egy volt adóellenőrt, aki nem a levegőbe hőbörgött, hanem kétszáz oldalnyi bizonyítékkal alátámasztott feljelentést tett korrupciós ügyek miatt?
horvath_andras_tuntetes_12Képek: Botos Tamás



Minek éppen arra rámenni szovjet tempóban, aki legalább kiabált, hogy ég a ház?

Nem kell nagyon cinikusnak lenni ahhoz, hogy lássuk, a kormány szempontjából (akik jól láthatóan inkább elhallgatnák az egészet) ésszerűbbnek tűnik hagyni, hogy az ügy lassan beleszürküljön a hétköznapokba. Előbb-utóbb úgyis ez történik minden üggyel, ha nem szítják fel újra és újra.

A Markó utcába érve máris érthetőbbé vált minden. A tüntetésre összesen néhány tucat ember jött össze a rengeteg tudósítón kívül. Voltak Hallgatói hálózat-aktivisták, VÉSZ-esek, LMP-sek és néhány teljesen civil arc, de összességében nem álltak sokkal többen azon az utcasarkon, mint egy átlagos hétköznapon.

horvath_andras_tuntetes_11

Érezhette ezt a szervező Kiss Soma Ábrahám is, aki arról beszélt, hogy

a tettvágyat akarják feléleszteni az emberekben,

de ez elég kevés emberhez jutott el. Ráadásul ő maga is tett azért, hogy még kevesebben legyenek, amikor elküldte Schiffer Andrást azzal az indokkal, hogy pártpolitikusokat nem akar a résztvevők között. Később éppen arról beszélt, hogy miért nincs Horváth ügyének politikai képviselete a parlamentben. Vágó Gábor és Szél Bernadett LMP-s képviselők megúszták a hazaküldést, igaz, őket valószínűleg nem is vették észre.

horvath_andras_tuntetes_6

A szervezők felolvasták Horváth üzenetét, aki azt mondta, nem adja fel, csak azért nem tudott eljönni, mert az ügyvédeivel egyeztet. Erre jó oka van, mivel személyes adatokkal való visszaéléssel gyanúsítják, amiért akár három év börtön is járhat. Valószínűleg napokon belül kihallgatják. Ahogy az Origo írja, az ellene indított nyomozást a feljelentés után néhány napon belül elindították, ellenben az ő feljelentése után majdnem egy hónap kellett, hogy a rendőrség lépjen. Védelmét a Társaság a Szabadságjogokért vállalta.

Horváth András egy hős

- kiabálta néhány tüntető már a NAV Szécheni utcai épülete elé érve. A tervek szerint egy nagyobb tüntetést tartanak majd december 28-án, ahol, ha minden jól megy, Horváth is felszólal majd.

horvath_andras_tuntetes_5

Horváth ma az Átlátszónak adott interjút. ,,Számíthattam arra hogy akár ilyen irányú támadás is érhet a hatalom részéről, megtettem a szükséges lépéseket, hogy meg tudjam védeni magam. A lelkiismeretem teljesen tiszta, ezért felháborított ez az eljárás. Felháborít, hogy engem próbálnak bűnözőnek beállítani, ahelyett hogy a korrupciós ügyben vizsgálódnának. Nem gondoltam volna, hogy a hatalom ilyen módon próbál meg engem, és azokat az embereket is megfélemlíteni, akik a jövőben esetleg korrupciós ügyekkel a nyilvánosság elé lépnének."

Az Horváth számára is egyértelmű, hogy a házkutatás és az ellene indított nyomozás az ő megfélemlítéséről szól.

horvath_andras_tuntetes_1

És többek között ez a tüntetés mutatta meg, miért működik ez, és miért nem kell megvárni, hogy az ügy elüljön. Egyszerűen logikusabb megfélemlíteni az egyéneket, mert nem kell attól tartani, hogy túl sokan állnának ki mellettük.

,,Nem ellenzék kell ide, hanem emberek. Hol vannak az emberek?"

- foglalta össze ezt egy résztvevő, amikor csalódottan végignézett a lézengőkön.


http://444.hu/2013/12/19/nem-ellenzek-kell-ide-hanem-emberek/#
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vizsgálódnának, beleszürküljön, megfélemlítése, lelkiismeretem, megfélemlíteni, hétköznapokba, visszaéléssel, összességében, szempontjából, bizonyítékkal, felháborított, alátámasztott, valószínűleg, nyilvánosság, elhallgatnák, ésszerűbbnek, parlamentben, gondolkodtam, feljelentése, elindították, számíthattam, feljelentést, kihallgatják, feléleszteni, adóellenőrt, gyanúsítják, feljelentés, ügyvédeivel, hazaküldést, indulatokat, felolvasták, képviselete, csalódottan, végignézett, hétköznapon, átlátszónak, rendőrség direkt, otthonában zaklatni, volt adóellenőrt, levegőbe hőbörgött, kormány szempontjából, tüntetésre összesen, rengeteg tudósítón, átlagos hétköznapon, szervező Kiss, tettvágyat akarják, résztvevők között, szervezők felolvasták, ügyvédeivel egyeztet, ellene indított, feljelentés után, hónap kellett, Tüntettek Horváth András, Legfőbb Ügyészség, Horváth András, Botos Tamás, Voltak Hallgatói, Kiss Soma Ábrahám, Schiffer Andrást, Vágó Gábor, Szél Bernadett LMP-s,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Erdőn  Egy bizonyos határt  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Szívem  Szép álmokat!  Reménység és erő Krisztustól e...  Neked tudnod kell  A boldog családok mind hasonló...  Png csokor  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Radikális szeretet  A sors  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Szép estét  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét  Nagyi telefonál  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Jó éjszakát  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Paul David Tripp Április 19  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png telefon  Facebookon kaptam  Png csokor  A jó emberek mindig szépek mar...  Esti kép  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png kutya  Sokan azt tartják  Albert Einstein gondolata  Örülök, hogy látlak!  Bertolt Brecht -től idézet  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Albert Einstein gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png telefon  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png rózsa csokor  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
rendőrség direkt, otthonában zaklatni, volt adóellenőrt, levegőbe hőbörgött, kormány szempontjából, tüntetésre összesen, rengeteg tudósítón, átlagos hétköznapon, szervező Kiss, tettvágyat akarják, résztvevők között, szervezők felolvasták, ügyvédeivel egyeztet, ellene indított, feljelentés után, hónap kellett, rendőrség lépjen, tervek szerint, nagyobb tüntetést, hatalom részéről, szükséges lépéseket, lelkiismeretem teljesen, korrupciós ügyben, hatalom ilyen, jövőben esetleg, tüntetés mutatta, vizsgálódnának, beleszürküljön, megfélemlítése, lelkiismeretem, megfélemlíteni, hétköznapokba, visszaéléssel, összességében, szempontjából, bizonyítékkal, felháborított, alátámasztott, valószínűleg, nyilvánosság, elhallgatnák, ésszerűbbnek, parlamentben, gondolkodtam, feljelentése, elindították, számíthattam, feljelentést, kihallgatják, feléleszteni, adóellenőrt, gyanúsítják, feljelentés, ügyvédeivel, hazaküldést, indulatokat, felolvasták, képviselete, csalódottan, végignézett, hétköznapon, átlátszónak, korrupciós, utcasarkon, egyszerűen, házkutatás, felszítani, emberekben, aktivisták, tüntetésre, tettvágyat, kevesebben, érthetőbbé, otthonában, logikusabb, szervezték, egyértelmű, képviselők, felháborít, résztvevők, lézengőkön, cinikusnak, beállítani, tudósítón, érezhette, politikai, hallgatói, hőbörgött, láthatóan, szükséges, mellettük, adatokkal, szervezők, megúszták, bernadett, embereket, egyéneket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.